Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάρτιο

1. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Ευχαριστούμε όλους όσοι καθημερινά συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας και υπενθυμίζουμε στην αγάπη σας ότι εισφορές μπορούν να γίνονταικαι στον πιο κάτω λογαριασμό:
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

2. Θεμέλιος λίθος στο κοιμητήριο Αγίας Νάπας
Όσοι επιθυμούν να γίνουν κτήτορες της εκκλησίας και να γραφτούν τα ονόματα τους και των δικών τους για την ακολουθία της κτητορικής πράξης μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο (τηλ. 23721465, 99637877).

3. Κατά το μήνα Μάρτιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 5:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45π.μ.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η πνευματική καθοδήγηση





Ο πνευματικός αγώνας του πιστού ποτέ δεν υπήρξε εύκολη υπόθεση. Ο χριστιανός έχει να παλέψει με ορατούς και αοράτους πειρασμούς του κόσμου τούτου, αλλά και την εσωτερική του φθορά. Ωραία το διατυπώνει ο απ. Παύλος όταν γράφει: «δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, προς τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό» (Εφ.6,12).


Πέρα από την πνευματική υποστήριξη που προσφέρει στον πιστό η Εκκλησία με τη συμμετοχή του στην εκκλησιαστική ζωή, τον παρηγορεί και η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει ένα μεγάλο νέφος αγίων μαρτύρων που έχουν ήδη αγωνισθεί και γνωρίζουν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους που ακολουθούν τη δική τους πορεία.

Μέσα στα συγγράμματα των αγίων Πατέρων παρουσιάζεται η πνευματική τους εμπειρία και η ιστορία περιωνύμων ασκητών. Απ’ εκεί μπορούμε ν’ αντλούμε την πνευματική τους σοφία, όταν δυσκολευόμαστε να βρούμε ζωντανά παραδείγματα, για να τα θέσουμε ως οδηγούς στην πνευματική μας ζωή. Δυστυχώς όμως όλο και λιγοστεύουν τέτοια πνευματικά καθοδηγητικά αναστήματα σήμερα.

Οι Πατέρες ένοιωθαν πραγματική απόλαυση είτε στο μοναχικό κελί ενός χαρισματικού γέροντα, είτε μελετώντας βιβλία. Αυτή είναι και η βασική σύσταση της Εκκλησίας για την άσκηση και βίωση της πνευματικής ζωής. Αυτός που έμαθε την υπακοή, λένε οι Πατέρες, θα εισακούεται ο ίδιος και θα εισέλθει στην εύνοια του Κυρίου, γατί ο ίδιος ο εσταυρωμένος Χριστός «έγινε υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού» (Φιλ. 2,8) .

Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: